Veluws Eethuis Wissel

Midgetgolf

Midgetgolf is een gezelschapsspel ook wel minigolf genoemd. De bedoeling is een parcours
van 18 holes met zo min mogelijk slagen af te leggen. Het spel is een variant op golf, met het verschil dat bij golf grote afstanden moeten worden overbrugd en met midgetgolf slechts enkele meters. Midgetgolf wordt ook in competitieverband gespeeld en in de Verenigde staten en Scandinavie zelfs professioneel.

Elke baan is voorzien van een cirkelvormige, rechthoekige of vierkante afslagplek. Onze banen zijn gemaakt van beton met daarover kunstgras om het level nog wat moeilijker te maken. Ook moet men alle hindernissen
voldoen om aan de goede keuze te komen. Men speelt met een putter en er zijn ongeveer 9000 diverse soorten ballen, deze ballen hebben verschillende eigenschappen qua spronghoogte, hardheid en gewicht zodat men zelf de snelheid van het slaan kan bepalen.

Kinderen tot 10 jaar € 4,75 p.p.
Volwassenen € 6,75 p.p.

Streekgerechten proeverij

Iedere woensdag vanaf
18.00 uur serveren wij onze Veluwse streekgerechten proeverij met meer dan 25 gerechten uit de regio. Onder andere gebruiken wij vlees van het Mangalica varken,
oftewel het wolvarken en overheerlijke hamsoorten en worsten (grove leverworst en grillworst). Ook zijn de wangetjes heerlijk om een draadjesvlees van te stomen met meer dan sublieme smaken.

In de proeverij serveren wij o.a. warme gerechten uit deze regio met rund, gevogelte en Mangalica varken. Kom het beleven iedere woensdag vanaf 18.00 uur.

Kosten € 22,50 p.p.

High Tea

Volgens het verhaal van 1840 kreeg Hertogin Anna van Bedford tegen een uur of 16.00 uur trek en liet bij haar thee hapjes serveren om niet te hoeven wachten op het avondeten. Er werden verschillende theesoorten en lichte zoete gerechten voor haar geserveerd, het beviel haar bijzonder goed en ze ging het meer doen.

Deze traditie is nu in geheel Engeland overgenomen en wordt geserveerd met als hoofdmoot de zoete gerechten in vorm van taartjes, petit four, cakes, bonbons, koekjes, wraps en sandwiches. Het is een echt middagritueel!

High Tea
€ 23,75 p.p.

Luxe High Tea
(incl. warme gerechten en prosecco)

€ 26,75 p.p.

High Wine of High Beer
€ 26,75 p.p.

Buffetten

Bij Veluws Eethuis Wissel zijn er diverse buffetten mogelijk. Een van de goedlopers is onze traditionele koude en warme buffet.

Vooraf
Een soep naar keuze.
Daarna een koud buffet bestaande uit diverse salades, Nederlandse en Franse kaassoorten, vleeswaren, vissoorten, stokbrood en kruidenboter.

Hoofd
Naar keuze vier warme gerechten waaronder stukjes biefstuk, rollade, saté met satésaus, gebraden kippenstukjes, stoofvleesschotel, spareribs, vis, balletjes gehakt of varkenshaas. Dit alles wordt geserveerd met frites en gebakken aardappelen.

Desserts
Ijs of pudding met vruchten en slagroom.
Koffie met bonbons.

Koud en warm buffet (vanaf 15 personen)
€ 30,00 exclusief consumpties. Inclusief voor- hoofd- en nagerecht.